Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Bestellen kan al vanaf 1 fles wijn!
Bestellingen worden verstuurd binnen 2 werkdagen.
We hebben ook een winkel op de Tongersestraat 11 in Maastricht
  • Nederlands
  • Overst Moell''O'' 2021

    Overst Overst Moell''O'' 2021

    Terug naar overzicht

    € 19,50 Incl. btw

    (0)

    Deze wijn wordt gemaakt door middel van het later oogsten van de Müller-Thurgau druiven, wat resulteert in een zoete(re) wijn. Deze is speciaal gemaakt voor wijnrestaurant Mes Amis om onder anderen te combineren met een heerlijk dessert.

    Lees de volledige productomschrijving

    Directe checkout

    • Op voorraad

    9.7 / 13 Reviews

    ‘Mooie producten en goede bezorgservice.’

    Productomschrijving

    Wijndomein Overst werd in 2001 opgestart door Harry Meijers die de wijngaarden aanplantte met klassieke druivenrassen zoals de Müller Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris, Dornfelder, Regent, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. De wijngaard valt binnen een beschermd natuurgebied. Daarom is er bij de opstart van het wijndomein eerst de natuur en de wandelpaden in ere hersteld aan de hand van een kaart, afkomstig uit de 18e eeuw.

    Na het overlijden van Harry neemt zijn schoonzoon Ruud Verstegen het wijndomein over en hij maakt tot op de dag van vandaag mooie verfrissende Limburgse wijnen op de Ubachsberg.

    In 2016 had Annaline, eigenaresse van wijnrestaurant Mes Amis, het ludieke idee om een licht zoete dessertwijn te maken om te serveren bij verschillende nagerechten. Met dat idee trok ze door het Limburgs wijnlandschap en sprak diverse wijnmakers aan met haar idee. De meeste waren hier een beetje sceptisch over tot ze bij Ruud Verstegen van wijndomein Overst aanklopte.

    Ruud vond het een fantastisch idee en zo was Moell"O" geboren. In 2018 is deze wijn voor het eerst gemaakt, toen van de Pinot Gris, maar nu van de Müller-Thurgau. De druiven zijn laat geoogst, deze manier van wijn maken heet ook wel ‘Late Harvest’ of ‘Vendange Tardive’.

    De druiven blijven dus langer aan de wijnstokken hangen waardoor ze een soort indrogingsproces ondergaan en zo het water verdampt en de suikerconcetratie intenser en complexer wordt. De druiven worden geperst en het zoete sap vloeit af.

    Het sap wordt dan alcoholisch vergist en vroegtijdig stopgezet waardoor er nog genoeg restsuiker, maar ook een laag alcoholgehalte in deze wijn zit. Met maar 9% alcohol is deze zoete een mooie afsluiter van de avond.

    De wijn heeft een mooie lichte kleur met aroma’s van overrijpe witte perzik, roze kersenbloesems en een toets van gedroogde frambozen. Lichtzoet maar heeft toch nog een aangename frisheid.

    Wijnspecificaties

    -Wijnstijl: Zoet wit - Fruitig/Fris/Mondvullend

    -Oogstjaar: 2021

    -Alcohol: 9%

    -Druif: Müller-Thurgau

    -Volume: 75cl

    -Bewaartijd: Tot vijf jaar na de oogst

    -Wijn/spijs: Abrikozencarpaccio met munt en boterkoek crumble, witte chocolade parfait met framboos, rabarber tartelette met slagroom

    Reviews Schrijf je eigen review

    0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

      Goesting in Limburgse wijn 5 / 5 - 2 Reviews @ Google
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »