Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Bestellen kan al vanaf 1 fles wijn!
Bestellingen worden verstuurd binnen 2 werkdagen.
We hebben ook een winkel op de Tongersestraat 11 in Maastricht
 • Nederlands
 • Wijnwinkel(en)

  Karlijn Mensink - 07 / Mar / 2022

  Wijnwinkel(en)

  Op zoek naar het wijnwalhalla voor Limburgse wijnen? Goesting got you covered! Tongersestraat 11 in Maastricht is de plek waar je meer leert over de wijnen, advies krijgt over de lekkerste wijn-spijscombinaties en natuurlijk een flesje (of meer) meeneemt voor thuis.

   

  Op zoek naar het wijnwalhalla voor Limburgse wijnen? Goesting got you covered!

  Tongersestraat 11 in Maastricht is de plek waar je meer leert over de wijnen, advies krijgt over de lekkerste wijn-spijscombinaties en natuurlijk een flesje (of meer) meeneemt voor thuis. Hoe dat zo is gekomen? Dat lees je hieronder: En ben je benieuwd waar Goesting eigenlijk vandaan komt? Lees de vorige blog.

  Van hersenspinsel naar uitvoering 

  Een Limburgse wijnwinkel ontbrak nog in de stad Maastricht. Daar moest gehoor aan gegeven worden, vond Patriek (eigenaar Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht). In 2020 wist hij hier binnen twee(!) weken tijd een geschikt pand voor te vinden, het interieur te bouwen en het beestje een naam te geven: ‘Limburgse Wijn Thuis’. De naam sprak voor zich en zo trok Limburgse Wijn Thuis het bruisende Wyck in.  

  Aan de Wyckerbrugstraat 56 was sindsdien een fysieke Limburgse wijnwinkel gevestigd. Centraal, karakteristiek én sexy (toevallig zat hier ooit de lingeriewinkel Christine Leduc gevestigd). De Limburgse en Belgisch Limburgse wijnen hadden letterlijk een podium te pakken. De wijnen werden namelijk in nisjes gepresenteerd, en elke wijngaard had een eigen hoekje. De wijnen stonden klaar om mee naar huis te gaan met de tevreden koper.  

   

  Meant to be 

  Het pand in Wyck was een mooie start, maar zoals we in de vorige blog schreven, veranderde  Limburgse Wijn Thuis in 2021 van naam en stijl: Goesting werd geboren. En bij een nieuw imago hoort een nieuw pand. Geheel onverwachts deed er een fantastische kans zich voor. Aan de Tongersestraat (waar Mes Amis al 20 jaar lang op nummer 5 gevestigd zit) kwam een sfeervol pand leeg te staan. Toeval bestaat niet. 

  Een pand vol potentie: karakteristiek, in een super staat met een winkelruimte én een wijnkelder.
  En door de details in het interieur leek dit pand bestemd voor een wijnwinkel. Zo staan er druiven afgebeeld in het prachtige glas in lood die verwijzen naar de tijd toen er een groentewinkel in het pand gevestigd was. Op een plafondornament achter in de winkel is ook een druiventros te zien. Dit had zo moeten zijn. 

     

   

  Kom in! 

  Inmiddels is de winkel volledig ingericht en zijn wij klaar om klanten te ontvangen en alle ins en outs over Limburgse wijnen met jullie te delen. Ontdek alle Belgisch-Limburgse wijnen, van mousserend tot rosé en van rode wijn tot destillaten. Kom snel langs om ze te proeven!  

  Aan een van de mooiste straten van Maastricht is een droom werkelijkheid geworden. Wie weet wat Goesting nog allemaal gaat brengen de komende jaren. Voor nu zijn wij uiteraard mega trots op deze fantastische nieuwe stap en kijken uit om al het moois met jou als klant te mogen delen.  

  Wij hebben er in ieder geval Goesting in. Goesting in wijn. Salut! 

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Goesting in Limburgse wijn 5 / 5 - 2 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »