Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Bestellen kan al vanaf 1 fles wijn!
Bestellingen worden verstuurd binnen 2 werkdagen.
We hebben ook een winkel op de Tongersestraat 11 in Maastricht
 • Nederlands
 • Pareltjes van Annaline

  Karlijn Mensink - 19 / Apr / 2022

  Pareltjes van Annaline

  Wie ‘Limburgse wijnen’ zegt, zegt ‘Annaline’. Haar passie voor de prachtige wijnen van Limburgse komaf schreeuwt ze al jaren van de daken, en wij begrijpen wel waarom. Ze is niet meer weg te denken uit het Limburgs wijnlandschap!

   

  Wie ‘Limburgse wijnen’ zegt, zegt ‘Annaline’. Haar passie voor de prachtige wijnen van Limburgse komaf schreeuwt ze al jaren van de daken, en wij begrijpen wel waarom. Ze is niet meer weg te denken uit het Limburgs wijnlandschap!

  Naast dat ze haar wijnkaart bij haar wijnrestaurant Mes Amis jaarlijks aanvult met nieuwe parels uit de Belgisch en Nederlands-Limburgse wijnbouw, zorgt ze er ook voor dat onze wijnwinkel Goesting altijd voorzien is van deze toppers van vins.

  Lees hier meer over onze wijnwinkel aan de Tongersestraat 11 in Maastricht.


   

   

   

  Waar de liefde voor wijn begon

  Haar interesse in wijn werd gewekt tijdens haar studie aan de hotelschool in Wageningen. Hier vergaarde ze de nodige kennis over alles dat met het druivensap te maken had en richtte zelfs een wijnproefgroepje op.

  Ze ontdekte dat ze een juiste neus had voor de wijnwereld en koos er dan ook voor om de vinologenopleiding te doen. Ook dit diploma behaalde ze met vlag en wimpel, en mocht zichzelf destijds de jongste vrouwelijke vinoloog* van ons land noemen, formidable!

  *Vinoloog word je na het volgen van de opleiding aan de Wijnacademie. Je leert dan theoretisch alles over wijngebieden over de hele wereld. En het proeven en beoordelen van de wijnen.

   

   

   

  Wijnrestaurant Mes Amis

  Nadat Annaline haar wijnkennis had gedeeld tijdens haar carrière in diverse goede restaurants, vond zij een prachtig pand aan de Tongersestraat waar zij haar eigen zaak wilde realiseren. En niet zomaar een restaurant…

  Maar een wijnrestaurant! Hier creëerde ze het concept dat de standaard horeca insteek een fraaie twist gaf. Zij zocht als eerste de wijnen uit, waar de chef vervolgens gerechten bij bedacht. Een hip nieuw concept. Maastricht was een prachtzaak rijker.

   

  Ambassadrice van de Limburgse wijn

  Nadat Annaline haar restaurant in goede banen had geleid, ontstond haar liefde voor Limburgse wijnen. Zo is zij 7 jaar geleden volledig overgestapt op het schenken van enkel en alleen Limburgse wijn. Tot op de dag van vandaag verrast zij haar gasten met pracht uit de regio.

  Ze biedt dus al jarenlang een podium voor Limburgse wijnen (en producenten), maar in 2017 werd haar letterlijk en figuurlijk een podiumplaats gegund. Zij kreeg destijds de onderscheiding voor ‘Ambassadrice van de Limburgse wijnen’ uitgereikt. En terecht, want hoe zij het ambassadeurschap al jaar en dag uitdraagt, dat verdient een gouden griffel.

  En sinds 2020 is Annaline dan ook enthousiaste eigenaresse van onze wijnwinkel Goesting! Je kunt haar hier treffen en benaderen voor wijnadvies, wijn-spijs combi’s en (online) wijnproeverijen. Wanneer breng jij een bezoekje? Santé!

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Goesting in Limburgse wijn 5 / 5 - 2 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »