Gespecialiseerd in Limburgse wijnen
Bestellen kan al vanaf 1 fles wijn!
Bestellingen worden verstuurd binnen 2 werkdagen.
We hebben ook een winkel op de Tongersestraat 11 in Maastricht
  • Nederlands
  • St. Martinus 7 Zonden 2020

    St. Martinus St. Martinus 7 Zonden 2020

    Terug naar overzicht

    € 37,50 Incl. btw

    (0)

    Een wijn met een bijzonder verhaal: drie druiven die staan voor de eerste drie zonden, de drie jaargangen staan voor de volgende drie zonden en het feit dat ze samen zijn gevoegd is de zevende zonde. De wijn wordt in kleine oplage gemaakt, zeer uniek dus!...

    Lees de volledige productomschrijving

    Directe checkout

    • Op voorraad

    9.7 / 13 Reviews

    ‘Mooie producten en goede bezorgservice.’

    Productomschrijving

    St. Martinus is een wijnbedrijf gelokaliseerd in Vijlen, bijna aangrenzend aan het Drielandenpunt (tussen Duitsland en de uitlopers van de Ardennen). Hans Beurskens is in 1988 een proeftuin begonnen waar hij 40 verschillende wijndruiven aanplantte. In 1995 neemt zoonlief Stan Beurskens het bedrijf over en maakt er een professioneel wijnbedrijf van.

    Stan wordt ook wel “de vliegende wijnmaker” genoemd omdat hij als wijnadviseur startende wijnmakers helpt met het opstarten van hun wijngaard. Stan is opgeleid tot oenoloog. Dit houdt in dat hij afgestudeerd is aan de hoogst genoten opleiding binnen de wijnkunde. Het wijnbedrijf is vooral gefocust op het verbouwen van ‘hybride-druivenrassen’. Dit zijn druiven die speciaal gekruist worden om resistenter te zijn tegen ziektes en schimmels.

     

    Een wijn met een uitzonderlijk verhaal, want je noemt een wijn niet voor niets ‘7 Zonden’. Stan heeft een aantal pareltjes van verschillende jaargangen uit de wijnkelders samengevoegd en dat maakt dit een zeer bijzondere wijn. Er zijn drie druiven die staan voor de eerste drie zonden, de drie jaargangen staan voor de volgende drie zonden en het feit dat deze samen zijn gevoegd is de zevende zonde.

    Dit is normaliter niet de gang van zaken binnen de wijnkelders en dat zorgt voor een toffe twist binnen het bestaande assortiment Limburgse wijnen.

    De wijn wordt in een kleine oplage gemaakt en is daarom zeer uniek. De 7 Zonden is een cuvée (blend) van drie druivenrassen en drie jaargangen, die lange tijd op eikenhouten vaten hebben mogen rijpen. Dit maakt de wijn driedimensionaal met verrassende complexe smaken met mooie zachte tannines.

    Wijnspecificaties

    -Wijnstijl: Rood - Kruidig/Mondvullend/Krachtig

    -Oogstjaar: Een blend van 2018/2019/2020

    -Druif: Cabernet Cortis, Cabernet Cantor, Pinotin

    -Alcohol: 14.5%

    -Volume: 0.75cl

    -Bewaartijd: Tot 10 jaar na de oogst

    -Rijping: 12 maanden op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 228l

    -Wijn/spijs: Wilde eend, duif, konijnenstoofpot

    Reviews Schrijf je eigen review

    0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

      Goesting in Limburgse wijn 5 / 5 - 2 Reviews @ Google
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »